Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss
 

SFF Stockholm - Mötesprogram

 
Mötesprogram Evenemangskalender Möteslokal Möteshistorik
 

Plats och tid: Armémuseum, Riddargatan 13 (T-bana Östermalmstorg) kl 14.00 hörsalen 4 tr, om inget annat anges.

Från och med i höst har Armémuseum nya rutiner för våra möten. Alla besökare registreras i receptionen av SFF entrévärdar.

Medlemmar i SFF som besöker våra möten behöver ej erlägga entréavgift på museet. Bjud gärna med en eller flera kompisar! Ju fler desto bättre! Alla är välkomna på våra möten!

Våren 2015 - mötesprogram och aktiviteter

Söndag 8 februari

Petsamotrafiken, när Sverige importerade jaktplan

under andra världskriget.

SFF Region Stockholms årsmöte. Därefter håller journalisten och författaren Eric Björklund föredrag om Petsamotrafiken, när Sverige importerade jaktplan under andra världskriget.

Under andra världskriget var Sverige isolerat. Flygplan till Flygvapnet och förnödenheter måste fram. Det enda andningshålet mot omvärlden var hamnen i dåvarande finska Petsamo vid Ishavet. En av svensk åkerinärings märkligaste uppdrag. Strapatsrika körningar med skiftande kvalitet på fordonen. Även på förarna. Dåliga grusvägar genom Finland till Haparanda. Dödsolyckor, stölder, köld, stormaktspelet bakom kulisserna kommer att belysas i detta föredrag. Ett spännande och unikt tidsdokument i Sveriges historia.

Läs mer!

Söndag 8
mars

Jan Forsgren berättar om  De svenska flygande fästningarna

Många amerikanska flygplan nödlandade i det neutrala Sverige under andra världskriget. De svenska myndigheterna valde att köpa flera av dessa av USA. B-17 “Flygande Fästning” valdes för konvertering till ett civilt trafikflygplan och Saab åtog sig arbetet. Jan Forsgren berättar och visar bilder.

Läs mer!

Söndag 12
april

Medlemsmöte: Jetmotorns historia fram till idag och i framtiden.

Förra säsongen så höll vår kunnige föredragshållare Erik Prisell ett föredrag om flygkolvmotorns utveckling. Nu på söndag den 12 april är det dags för del två, med tema Jetmotorn.

Läs mer!

 

Hösten 2015 - mötesprogram och aktiviteter

Söndag 11
oktober

Program ej klart än!

Söndag 8
november

Program ej klart än!

Söndag 6
december

Program ej klart än!

 

Senast ändrad: 11 juni 2015
 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm