Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Svensk Flyghistorisk Förening i nya Flygpodden

Skrivet datum: 12 november 2020

Uppdaterat datum: 12 november 2020

Text: Gunnar Åkerberg

 

Flygpodden är ett initiativ av Malm Watches och Marcus Malm där bokstavligen allt mellan himmel och jord som rör flyg diskuteras på ett lättsamt och underhållande sätt.

I avsnitt nummer 2 av Flygpodden kommer Marcus Malm prata med Mats Johansson om flyg i allmänhet, men också om Svensk Flyghistorisk Förening (SFF) i synnerhet.

Mats Johansson är välkänd i flygkretsar som mannen bakom MJD models och skapare av bland annat den mycket detaljrika modellen av den nedskjutna DC-3:an Tp 79 nr. 79001 på Flygvapenmuseum.

Mats har själv flugit i många år, både segel- och motorflyg. Han är även en gång vinnare av SFF:s ”Barkarbypris” med en Piper Cub.

Mats är också mångårig medlem i SFF och har i många föreningssammanhang medverkat vid olika evenemang, exempelvis som domare och prisutdelare vid 08-open för SFF:s vandringspris, som mycket uppskattad föredragshållare hos SFF Stockholm och andra SFF-regioner samt vid många andra flygrelaterade aktiviteter.

Mats Johansson är också föredragshållare på SFF Stockholms traditionella julmöte den 5 december som i år kommer hållas helt digitalt. Vi återkommer med mer information om detta senare.

Avsnittet av Flygpodden med Mats Johansson och SFF planeras att släppas på lördag den 14 november och nås då via denna länk: Flygpodden – där finns även avsnitt nummer 1 som handlar om Saabs brandflyg.

Trevlig lyssning!

Gunnar Åkerberg – ordförande SFF Stockholm

Mats Johansson och Marcus Malm under inspelningen av avsnittet som handlar om SFF. Foto: Mats Johansson

Mats Johansson och Marcus Malm under inspelningen av avsnittet som handlar om SFF.
Foto: Mats Johansson.

Mats Johansson och dåvarande utrikesministern Carl Bildt (M) i samspråk under SFF-evenemanget Stockholms Flygfestival på Gärdet i Stockholm 2010 när flyget i Sverige firade 100 år. Foto: Gunnar Åkerberg

Mats Johansson och dåvarande utrikesministern Carl Bildt (M) i samspråk under SFF-evenemanget Stockholms Flygfestival på Gärdet i Stockholm 2010 när flyget i Sverige firade 100 år.
Foto: Gunnar Åkerberg.

Mats Johansson och hans radiostyrda modell av en Blériot XI fångad under SFF-evenemanget Stockholms Flygfestival på Gärdet i Stockholm 2010 när flyget i Sverige firade 100 år. Foto: Gunnar Åkerberg

Mats Johansson och hans radiostyrda modell av en Blériot XI fångad under SFF-evenemanget Stockholms Flygfestival på Gärdet i Stockholm 2010 när flyget i Sverige firade 100 år. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm