Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Till minne av Christer Sidelöv

Skrivet datum: 27 februari 2020

Uppdaterat datum: 28 februari 2020

Text: Bernt Olsson

 

Flygaren, flyghistorikern, fotografen och aviatörskribenten Christer Sidelöv har hastigt lämnat oss. Endast 64 år gammal. Han var anställd som ambulanspilot i Texas vid sin bortgång.

1990 skrev Christer tillsammans med Anders Annerfalk den faktaspäckade boken ”SAAB Safir, historien om ett skolflygplan”

1992 var Christer med och grundade regionavdelningen Stockholm i SFF. I regionens programverksamhet skötte han bild- och filmvisningar.

Christer var i många år biografmaskinist i Stockholm och mycket kunnig när det gällde filmbranchen. Han var även frilansare i Flygrevyn där hans skrev artiklar med tillhörande proffesionella foton. Han var också på flygflottiljer och dokumenterade flygmiljöer som idag är flyghistoriskt värdefull. Christer var tidig medlem i Flygande Veteraner och som den skickliga fotograf han var så tog han foton av Daisy i lufthavet som blev mycket publicerade och uppskattade vykort och affischer.

Christer flyttade till USA 1996 och började arbeta som pilot. I början drog han reklamsläp med en Cub, senare flög han frakt i olika flygbolag. Bland annat UPS i Texas.

Christer var tidigt ute på Facebook och han var noggrann med fakta och en källa med stor kunskap om allt som rörde flyg, vilket han delade med sig av i kommentarer och inlägg.

Christer var född i Stockholm 1955. I hans ungdom bodde familjen Sidelöv i Östersund när pappa Egon hade pilotjobb där. Egon Sidelöv var för övrigt en av de första piloterna på Flygande Veteraners DC-3 Daisy.

Det är mycket sorgligt att flygvännen Christer Sidelöv har lämnat oss alltför tidigt men vi kommer minnas honom med glädje och tacksamhet för det han gav oss.

Bernt O Olsson

Styrelseledamot SFF Region Stockholm

Christer Sidelöv i en Saab Safir. Foto: Gunnar Åkerberg.

Christer Sidelöv i en Saab Safir. Foto: Gunnar Åkerberg.

Christer Sidelöv i en Saab Safir. Foto: Gunnar Åkerberg.

Christer Sidelöv i en Saab Safir. Foto: Gunnar Åkerberg.

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm