Hem Nyheter Aktiviteter Fotogalleri Nyhetsbrev Sök Om oss

 

Unik resa till spännande flygmuseer i England!

Skrivet datum: 26 december 2019

Uppdaterat datum: 15 januari 2020

Text: Lennart Berns

 

England har ett stort antal mycket fina flygmuseer. Men flera är svåra att nå om man inte har egen bil eller chartrad buss. Sista anmälningsdag förlängd till 27 januari.

Den 7-14 mars 2020 arrangerar därför SFF Stockholm en resa till Imperial War Museum på Duxford, Shuttleworth Collection i Biggleswade, Fleet Air Arm Museum i Yeovilton, Brooklands Aviation Museum, Tangmere Air Museum och The Helicopter Museum i Weston-super-Mare.

Det blir bekvämt boende, företrädesvis i rogivande miljöer på landet. I priset för resan ingår flyg från Stockholm, resa i bekväm turistbuss vilken bara fylls till cirka hälften, övernattningar på bra hotell med frukost och två inkluderade middagar samt inträden. Lennart Berns (070-732 17 50), flyghistoriker med bakgrund som officer i Flygvapnet, är reseledare och berättar i bussen om brittisk flyghistoria samt visar DVD med anknytning till besöksobjekten. Teknisk arrangör är ReseKompaniet i Eskilstuna, med lagstadgad resegaranti.

Kostnad

Priset för denna exklusiva resa är med nuvarande planering, valutakurser och osäkerhet om Brexit 12 015:- för boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg 2 100:-.

Anmälan

Skicka melj till ReseKompaniets Ann Brodd ann.brodd@resekompaniets.se eller tel. 016-51 01 51 för resebeskrivning och anmälningsblankett.

Anmälan senast 27 januari 2020 för att kunna utnyttja förmånliga flygbiljettpriser.

Imperial War Museum i Duxford är inte bara ett utan flera samlokaliserade flygmuseer, renoveringsverkstäder och specialutställningar. Foto Lennart Berns

Imperial War Museum i Duxford är inte bara ett utan flera samlokaliserade flygmuseer, renoveringsverkstäder och specialutställningar. Foto Lennart Berns.

I Tangmere Air Museum på engelska sydkusten finns bland annat Neville Dukes världsrekord-Hunter samt Supermarine Swift, en gång i tiden påtänkt till Sverige. Foto Lennart Berns

I Tangmere Air Museum på engelska sydkusten finns bland annat Neville Dukes världsrekord-Hunter samt Supermarine Swift, en gång i tiden påtänkt till Sverige. Foto Lennart Berns.

aeroproduction_logo.png SFFsto_logo.png ReseKompaniet_logo.png

 

 

© Svensk Flyghistorisk Förening Region Stockholm