Följ med på en dagstur till Flygvapenmuseum!

Söndagen den 9 juni anordnas en medlemsresa för Arlanda Flygsamlingars Vänner och Svensk Flyghistorsk Förening till Flygvapenmuseum i Linköping.

I år har Flygvapenmuseum nu funnits på Malmen i Linköping sedan 8 mars 1984 och sedan öppnandet har mycket hänt:
✨ 1984 öppnades Hall 1, med invigning av H.M. Konungen.
✨ 1989 öppnades Hall 2 och 2010 öppnades Hall 3.
✨ 2017 öppnade Magasinshangaren.
✨ 2021 invigdes Leklanda
✨ 2023 invigdes nya basutställningen ”Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form”, vilken ersatt den tidigare utställningen i Hall 1 och 2.

Även Kalla Krigsutställningen hart fått en uppfräschning, så det finns mycket nytt att se och uppleva på Flygvapenmuseum, vare sig om du varit där tidigare eller inte. Vi kommer dessutom att få besöka magasinet, vilket normalt inte är öppet för museibesökarna.

Inne i Flygvapenmuseums magasin, som normalt inte är öppet för museets besökare. Foto: Lennart Berns.
Inne i Flygvapenmuseums magasin, som normalt inte är öppet för museets besökare. Foto: Lennart Berns.
Basutställningen "Flygfärdig - det svenska flygvapnet tar form" på Flygvapenmuseum.


Vi reser med veteranbuss!
Vi reser ståndsmässigt i en veteranbuss från Svenska Omnibussföreningen. Resan utgår från Östra station i Stockholm klockan 09.00 den 9 juni, med beräknad återkomst omkring klockan 19.00.

Veteranbuss från Svenska Omnibussföreningen

Resan är endast förbehållen medlemmar i de båda föreningarna, priset för resan är 350:-. I priset ingår bussresan tur och retur samt inträde på museet och specialvisning av magasinet. Lunch betalas av den enskilde.

Deltagarantalet är begränsat. Anmälan till Lennart Berns, lennart@berns.com snarast, dock senast 31 maj. Efter anmälan får du information om hur deltagaravgiften betalas.

Hjärtligt välkomna!