Medlemsresa till 40-årsjubilerande Flygvapenmuseum!

Söndagen den 9 juni anordnas en medlemsresa för Arlanda Flygsamlingars Vänner och Svensk Flyghistorsk Förening till Flygvapenmuseum i Linköping.

I år har Flygvapenmuseum nu funnits på Malmen i Linköping sedan 8 mars 1984 och sedan öppnandet har mycket hänt:
✨ 1984 öppnades Hall 1, med invigning av H.M. Konungen.
✨ 1989 öppnades Hall 2 och 2010 öppnades Hall 3.
✨ 2017 öppnade Magasinshangaren.
✨ 2021 invigdes Leklanda
✨ 2023 invigdes nya basutställningen ”Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form”, vilken ersatt den tidigare utställningen i Hall 1 och 2.

Även Kalla Krigsutställningen hart fått en uppfräschning, så det finns mycket nytt att se och uppleva på Flygvapenmuseum, vare sig om du varit där tidigare eller inte. Vi kommer dessutom att få besöka magasinet, vilket normalt inte är öppet för museibesökarna.

Basutställningen "Flygfärdig - det svenska flygvapnet tar form" på Flygvapenmuseum.


Vi reser med veteranbuss!
Vi reser ståndsmässigt i en veteranbuss från Svenska Omnibussföreningen. Resan utgår från Östra station i Stockholm klockan 09.00 den 9 juni, med beräknad återkomst omkring klockan 19.00.

Veteranbuss från Svenska Omnibussföreningen

Resan är endast förbehållen medlemmar i de båda föreningarna, priset för resan är 350:-. I priset ingår bussresan tur och retur samt inträde på museet och specialvisning av magasinet. Lunch betalas av den enskilde.
Deltagarantalet är begränsat. Intresseanmälan till Lennart Berns, lennart@berns.com, senast 8 maj varefter besked om plats samt betalningsinformation lämnas.

Välkomna!